Skip to main content
email: escola@laginesta.com      |      tel: 93 664 31 02

Tres, dos, un: ACCIÓ!

L’alumnat de quart d’ESO fa cinema!. La classe es divideix en dos grups  per treballar tot els aspectes que envolten  la producció  d’una pel·licula cinematogràfica.

Preparem diversos curts amb un fil conductor comú. Intentem treballar temàtiques actuals i amb un contingut de crítica social. D’aquest manera apropem als actors i al públic que ve a gaudir les temàtiques d’una manera més propera i adaptada a ells. La projecció dels curts la fem coincidir amb la festa de Sant Jordi on tota l’escola, a la primera sessió, i els pares i mares, a la segona sessió, poden gaudir del resultat final.

L’alumnat no només prepara  el seu paper sinó que també ha de pensar en aspectes tant importants com el vestuari o l’escenografia, els plans, enfoques, adaptant-ho  al temps de representació i a l’espai escènic.

Amb aquesta experiència, els alumnes perden la por escènica, milloren en seguretat en si mateixos, augmenten les seves capacitats comunicatives i treballen des d’un punt de vista molt diferent. És a dir, des d’una vessant lúdica reforcen el treball en equip, trenquen prejudicis i es desinhibeixen superant les dificultats que representa parlar en públic.  Hem tingut sorpreses molt positives amb alumnes tímids, que han estat capaços de desferse d’aquesta timidesa per crear papers complexos. És un bon exemple per mostrar l’adequació de l’escola i el cinema com a eina de desenvolupament de capacitats  de l’alumnat.