·Característiques principals:

L'ós panda gegant és un animal gran, que s'assembla a un ós, amb pelatge blanc, llarg, dens i d'aspecte llanós, i amb les potes, les espatlles, les orelles i la zona dels ulls negres. La cua és ampla i curta. L'ós panda és un animal de complexió robusta que medeix 1.80 m de longitud, la cua és només un monyó i pesa al voltant de 135 kg.

És molt conegut el anomenat fals polze del panda, que en realitat és un os molt desenvolupat i que forma una espècie de sisé dit o ponible als altres cinc. Gràcies a aquest dit pot manipular i agafar amb certa destresa el bambú. Aquest sisé dit es troba a les potes del davant. La resta de les potes té cinc dits amb urpes.

Els queixals són grans i el crani ampli amb ressalts prominents. Els pandes són animals solitaris, es passen la vida principalment al terra, però s'enfilen als arbres quan els gossos els persegueixen. Viuen a Xina, s'alimenten de bambú i es troben en greu perill d'extinció. Hi ha només 1000 exemplars en llibertat i altres 100 a zoos. Estan amenaçats per caçadors furtius o per la matança il·legal, perquè el seu peu és molt codiciat.

·On viuen:

L'ós panda habita, concretament a les serralades del Tibet oriental, a altituts de més de 2000 metres. Són animals solitaris, durant la major part de l'any. No hivernen.

El coneixement dels hàbitats dels grups familiars i la supervivència dels joves soposa un repte pels investigadors, encara que se sap que alguns es refugien en caus i forats d'arbres. L'àrea de distribució de l'ós panda està distribuida en vuit zones.

El medi on habita és terrestre, viu en diversos boscs de bambú i coniferes, boscs freds i humits.

 
Aquest treball el van fer per Carla García i Clàudia Úbeda, que també van fer un mural de l'hàbitat dels ossos panda, com es pot veure en aquesta fotografia de les dues nenes amb el treball i el mural.

 

Tornar